« «vorige«||»volgende» »

Garnalen in knoflook-botersaus

Garnalen in knoflook-botersaus 4.00/5 1 vote

Nou had ik 2 nachten geleden de hele zak tijgergarnalen (31/40) in de koelkast gelegd om te ontdooien. Maar niet goed nagedacht, want niet de hele zak was nodig voor de scampi étouffée. Dus ik heb nu een halve zak nog in de koelkast. Opnieuw invriezen kan en mag niet …

Dus vandaag moeten die garnalen op. Daarom gisternacht een bak groentensoep van vriezer naar koelkast over gebracht om bij de garnalen ter tafel te brengen. Nog wat af te bakken stokbroodjes (sorry, Levine) en wat filet americain van de slager erbij en we hebben een maaltijd. Ik tracht nog steeds die gamba’s in knoflookboter van dat restaurantje in Rotterdam na te maken. Een voorgerecht uit de oven, als slakken in knoflookboter. Heet, geurig en dan daarna die gesmolten knoflookboter met stukken brood opdeppen. Heerlijk. Nou had ik al eens dit recept geprobeerd, maar dat was geen  echt succes. Het was allemaal wat in~en aangebrand. Nu probeer ik eens dit recept van AllRecipes.nl …

4 from 1 reviews
Garnalen in knoflook-botersaus
 
Voor: 6 personen
Voorbereiding:
Kooktijd:
Totaal:
 
Een heerlijke schaal knoflookgarnalen met heerlijke saus om brood in te dopen
Ingrediënten
  • 250 gr boter
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • het sap van ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 1 kg verse, middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt maar met staartstuk
Bereiding
  1. De oven voorverwarmen op 230°C.
  2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur boter, mosterd, citroensap, knoflook en peterselie opwarmen. Als de boter gesmolten is van het vuur halen.
  3. De garnalen over een ondiepe ovenschaal verdelen en de botermengsel erover schenken.
  4. In 12-15 minuten in de voorverwarmde oven roze en ondoorzichtig bakken.

Ik had natuurlijk zelf geen kilo garnalen meer over, eerder 400g. Dus ik heb voor mijzelf de hoeveelheden aangepast (behalve de knoflook, gna-gna). De bereiding van de saus was kinderspel. Ik was wel beetje bang voor de garnalen zelf, aangezien er een flinke lading ‘water‘ in de plastiek zak zat na 2 dagen ontvroren te zijn. Maar achteraf viel het wel mee, want …

Hoe smaakte het? Heerlijk! Bijna hetzelfde als in dat restaurantje begin jaren ’90. Dit wordt dus een recept dat vaker uitgevoerd zal worden. Heerlijk nat-knapperige garnalen die Dorota op plakjes stokbrood at, ik prikte ze zo uit de centrale schaal. Het stokbrood gebruikte ik om –na de garnalen– de saus op te vegen. Mmmmm …
Maar ik ga wel de volgende keer wat meer fine-tunen. Ik zou beginnen met de mosterd iets te verminderen en zoute roomboter i.p.v. non-salted gebruiken. Vier tenen op 1 kg garnalen is acceptabel.

Erbij zouden we groentensoep eten, maar dat werd wortel-bloemkoolsoep. Bekend euvel

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2013 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

Comments are closed.