« «vorige«||»volgende» »

Eten uit de voorraadkast (1)

(Waardering)

Oei, even zuinig doen. Niet ongewoon in dit tijdperk, doch nu wil ik deze week trachten het gezin te voeren met zo min mogelijk inkopen. We hebben maaltijden in de diepvries, en een flink gevulde voorraadkast. Eigenlijk zou ik eens die hele kast moeten leeghalen, waarnemen wat er nou eigenlijk aanwezig is en zien of ik maaltijden ermee kan verzinnen. Zag vanmorgen al op FB een foto voorbij komen van een geopende koelkast, met de vraag: wat zouden jullie hiermee maken? Nou, ik ga niets vragen aan jullie deze week (hoop ik toch), maar opmerkingen zijn altijd welkom …

Het zullen mogelijk wel vreemde combinaties worden, of anders dan wat jullie zouden samenstellen. Maar eerlijk gezegd, als het niet over soep gaat, dan heb ik weinig fantasie. M’n streven is dat niet tijdens de maaltijd –of naderhand– de gezinsleden zwak, ziek en misselijk worden van hetgeen ik maak.

1 from 1 reviews
Noodles met spinazie en stoofvlees
 
Voor: 3 personen
Voorbereiding:
Kooktijd:
Totaal:
 
Crisis: een noodle gerecht met spinazie en stoofvlees uit de voorraadkast.
Ingrediënten
  • 400g egg noodles
  • potje (185g) spinazie
  • pot (680g) varkensstoofvlees in bier
  • zilveruitjes uit een pot
  • koffielepel sambal oelek
Bereiding
  1. Verwarm rustig het stoofvlees uit de pot in een pannetje, voeg wat zilveruitjes toe.
  2. Kook de noodles volgens voorschrift.
  3. Roerbak de noodles kort met spinazie en een schep sambal.
  4. Meteen op bord, aftoppen met het stoofvlees.
Notities
Aanvullen met wat verse sla als side dish om het nog enigszins 'gezond' te laten lijken.

Ik vond  nog een paar blokjes kip van de quesadilla’s, die heb ik mee gewarmd met het stoofvlees. Moest toch op. Ik merk wel dat de gebruikte rijstnoodles (i.p.v. egg noodles) helemaal niet lekker roerbakken. Ze bleven (sissend) nat en bakten niet echt licht krokant zoals je met egg noodles (of woknoodles) kunt bereiken. Tim at liever de worst van gisteren dan stoofvlees.

Nou, vertel maar, hoe smaakte het? Mwoa, acceptabel. Had liever wat noodles met bite gehad als tegenwicht bij de softe stoofvlees. De pot stoofvlees (Aldi, dacht ik) was zeker niet slecht, maar past inderdaad beter bij frietjes of kruimige aardappel. De noodles met spinazie en sambal was ook wel lekker. Ik weet niet waar deze ‘Sambal Oriental‘ gescoord is, maar hij is erg pittig. Lekker voor mij dus, Dorota schepte wat zuurkool erbij (over van de hotdogs) om de brand te blussen. Dat leek me wat te vreemd: noodles, spinazie, sambal en zuurkool …

Ben benieuwd wat we de volgende keer gaan verzinnen met die kastinhoud …

[BTW – blijkbaar ben ik vandaag precies 1 jaar aan het bloggen. Goh, nooit verwacht, toch gehaald.
De kop is er af. Vergeten een “Bijzondere BlogAflevering” te maken. Nou ja, ook zo’n blog als vandaag hoort een beetje bij mijn stijl: rommelig, niet geheel perfect …]

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2013 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

Comments are closed.