« «vorige«||»volgende» »

Wat we aten – weekmenu (27-2016)

Wat we aten – weekmenu (27-2016)
3 1 vote

Weekmenu 2016-27

.

| OK, er zullen waarschijnlijk wat minder publicaties komen op dit blog de komende weken. Reden: ikzelf sta nu nog weinig in de keuken. Ik voel me te ziek. De long-embolieën zorgen dat ik nu heel vaak aan het zuurstof moet. En de stootkuur Prednison had deze keer meer na~ dan voordelen. Ik heb een gespannen buik en kan niet diep inademen en ik kan maar kleine volumes eten en drinken. Infusen met dagelijks 2.500ml vocht moesten we stoppen, nadat ik bijna stikte na 1 zo’n infuus, zoveel vocht dat ik vast hield. (En toevallig was dat op m’n zus d’r verjaardag , dus ik heb alle aanwezigen laten schrikken met een dikke nek, bolle kop en diepliggende kleine oogjes.) Inmiddels zit ik aan de plaspillen, daar er zo’n 10+ kg vocht wordt vast gehouden. Ook heb ik voor het eerst sinds jaren meer dan 4 dagen geen vocht-infuus genomen.

Oh ja, en de tip van de oude, trans-hepatische PAC ligt nu in de lever, en soms zit dat nèt verkeerd en lijkt het bij elke adem-teug alsof ik door een prof-bokser een klap in de lever krijg. Dan kreun ik zodanig dat de katten zich blazend onder bed en bank verstoppen. Jullie begrijpen, de morfine-preparaten verdwijnen hier als sneeuw voor de zon …

Maar ja, het leven staat niet stil. Dus ik doe zo veel mogelijk m’n best om als chauffeur en consultant voor het gezin op te treden. Voor hun is het ook niet leuk. Telkens die rolstoel in en uit de auto.
En dinsdag ’s avonds ging ik tòch drummen, maar na 40 minuten kreeg ik het knap benauwd*. En gezinsleden renden naar de auto voor zuurstof-flessen en probeerden de paniek (=doodsangst) bij me weg te praten. Ook heb ik de docent Han Wouters (drums) en Denise’s vader -Erwin Leijs (popschool)- toen even goed laten schrikken.
BTW –  40 minuten later reed ik alweer toeristisch door de bossen en langs de Schelde. Om tot rust te komen, en omdat Tim en Dorota ook zo kunnen genieten van rijden in het donker met goede muziek erbij …

*: zouden drummers ademhalingsfrequentie of minstens het ritme van ademhalen aanpassen aan de muziek die ze spelen? Ik denk dat ik hoogfrequent en dus ondiep ademde en daarom ging hyperventileren. Stel dat ik nou gewoon de frequentie simpelweg had gehalveerd …

  • Zondag 03-07-2016: uitgebreid gelunched bij LaPlace, dus ’s avonds was eigenlijk een boterham met omelet voldoende.
  • Maandag 04-07-2016: al vaker gegeten, telkens ander recept/samenstelling, maar nooit over geblogged: soup au pistou. Nu zal er wel een blog volgen …
  • Dinsdag 05-07-2016: AVG – Dorota maakte aardappelen, saté-kipschnitzel en worteltjes
  • Woensdag 06-07-2016: AVG – Dorota deed aardappelen, rundervink en bloemkool met kerriesaus
  • Donderdag 07-07-2016: mijn verjaardag – we gingen uit eten in Il Maccherone.
  • Vrijdag 08-07-2016: op Tim’s verzoek: Dorota serveerde macaroni met ham en kaas.
  • Zaterdag 09-07-2016: typisch zaterdag-food: gevulde~/maaltijd-groentensoep met broodjes vleeswaar
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2016 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

Comments are closed.