« «vorige«||»volgende» »

Wat we aten – weekmenu (38-2016)

Wat we aten – weekmenu (38-2016)
3 1 vote

Weekmenu 2016-38

Ja, ja, heel wat van plan, maar er kwam niet veel van terecht. Maandag zou ik de kip opleveren met citroen-risotto, maar de energie was ineens op voordat ik aan die rijst begon. Dus kliekje aardappelpuree gevonden en zo me er met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt.

Maar toch liggen er notities (=concepten) klaar voor 2 citroenkippen, een pastaatje, een ovenschoteltje en heb ik een idee om iets van vleeswaar te maken. Het begint dus wel weer te komen. Alleen niet zo snel als ik zou willen.

  • Zondag 18-09-2016: Dorota wou graag Chinees, dus we haalden wat Indo-Chinees voor ons drieën.
  • Maandag 19-09-2016: was heel wat van plan en halverwege het koken was mijn energie weg. Dus aten we (aangepaste) limoncello kip (blog volgt wel) met wat aardappelpuree en appelmoes.
  • Dinsdag 20-09-2016: zag witlof en bedacht met Dorota om er eens iets anders van te maken. We noemen het maar witlof-zalm uit de oven. (Blog volgt.)
  • Woensdag 21-09-2016: hele middag wachten op een monteur die in een kwartier klaar is. Dus pas boodschappen gedaan toen Tim bezig was met training Reddingsbrigade. Bij de (verbouwde) Jumbo: dus we aten ’s avonds verse pizza’s van de Jumbo. Best wel lekker.
  • Donderdag 22-09-2016: Luistert: koop nooit een kunststof brilframe voor een wild kind. Twee frames zijn hier binnen  6 maanden gesneuveld. Niet meer te repareren, niet te lijmen, noch door mij samen te smelten. Echt stuk. Dus ’s middags met Tim naar orthoptiste, en dan gaan we voor meneer een titanium-sterk brilletje aanschaffen. Op eigen kosten (€ 296,- want ook cilinders nodig) want meneer krijgt pas over 2 jaar een nieuwe vergoed door die dure zorgverzekering.
    Oh, eten. Armoe troef hier. Dus het werd Pasta pesto peperoni e noce. (Blog volgt veel later.)
  • Vrijdag 23-09-2016: ik zag spruiten! Meteen een kilo gekocht en ’s avonds opgediend met aardappels en een ribkarbonade. De spruiten vielen tegen, bijna smakeloos. Misschien toch wachten tot er echt nachtvorst is geweest?
  • Zaterdag 24-09-2016: klusjesdag, maar eerst gingen we shoppen in Roosendaal. Lekker warm dus op terrasje geluncht daar. (Meer tijd, nu Tim al meelooopt met de ‘hogere’  groep in de scouting. Die ook 1,5 uur langer samen bezig zijn.) ’s Avonds aten we pannenkoeken, sommigen met spek en/of kaas.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2016 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

3 Comments to “Wat we aten – weekmenu (38-2016)”