« «vorige«||»volgende» »

Pollo al pepe e limone

Pollo al pepe e limone
4 1 vote

Pollo al pepe e limone

Intro

Jullie hadden het ergens in een voorgaande post kunnen lezen: ik moet nog zo’n 10kg aankomen. (Ik zie nu een hoop lezeressen jaloers grommend voor me.) Leuke opdracht. Maar niet terwijl de vrouw des huizes juist wil afvallen …

En wie gaat er dan voor? Juist, den vrouw. Dus ik kocht een dieetboek dat al een tijdje op m’n Bol.com-verlanglijstje stond. Vandaag een recept uit het boek …

Recept

Pollo al pepe e limone

Voorbereiding : 10 minutes

Kooktijd : 30 minutes

Totaal : 45 minutes

Voor : 2 personen

Pollo al pepe e limone

Een frisse maaltijd van kip met aardappeltjes.

Ingrediënten

    Marinade
  • 2 el vloeibare honing
  • zest & sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl zwarte peper, vers gemalen
  • 2 medium kipfilets
  • De ovenschotel
  • 300g kleine aardappeltjes, vastkokend, gewassen
  • 2 el olijfolie
  • zout

Bereiding

    Marinade
  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een flinke kom.
  • Snij elke kipfilet 4 x in, tot tegen het midden van de dikte.
  • Wentel de kipfilets goed door de marinade.
  • Dek af met plasticfolie en zet een uurtje in de koelkast.
  • De ovenschotel
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel ondertussen kipfilets en aardappeltjes in een braadslee.
    (Een enkele laag.)
  • Giet overgebleven marinade over de slede.
  • Besprenkel ook met wat olijfolie.
  • Maak het af door er wat (grof) zout overheen te strooien.
  • Zet de slede zo'n 30 minuten in het midden van de oven.

Notities

Serveer eens met cavolo nero (of gesnipperde boerenkool) erbij.

Bron/inspiratie: Gino D'Acampo - Het Dolce Vita Dieet

http://www.maillard.nl/2016/09/30/pollo-al-pepe-e-limone/

Uitvoering

Voor de marinade hoefde ik alleen citroenen (en kipfilets) te kopen. OK, ik heb deze keer geen echte Dijonmosterd gebruikt (al genoeg soorten/restjes in koelkast), dus ik gebruikte een standaard Franse mosterd.

Het inkepen van de kipfilets voor het marineren ging ook bijna mis, omdat ik vergeten was hoe makkelijk een goed, scherp mes door kipfilet kan zakken als een heet mes door de boter …

Het meeste werk/tijd zat weer in het fine-tunen van de oude oven om hem precies op 220°C te krijgen. Ik geloof dat de knop nu in de buurt van 190°C moest zetten om 220°C te krijgen …

Het zout dat Gino vermelde in z’n recept, heb ik vervangen door grof zeezout. Ik heb die pot nou eenmaal in de keuken staan, en het leek me wel lekker met die oven-aardappeltjes.

Oordeel

En was dat ook zo smakelijk? Ja hoor. Soms had je een aardappeltje waar je na een kleine ‘crunch’  ineens zo’n heerlijke zout-sensatie kreeg, en dat in combinatie met de aardappels en de marinade: hemels. En het vlees? Ook lekker. Het was heerlijk mals. Je kon zeer zeker de citroen bij de kip proeven, de honing en mosterd echter wat minder. (Mosterd was duidelijker bij de aardappeltjes.)

Toch is het een receptje om te bewaren, want: zomers-fris en ik zie ruimte om nog wat te spelen met de honing~ en mosterd-soorten …

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2016 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

5 Comments to “Pollo al pepe e limone”