« «vorige«||»volgende» »

Wat we aten – weekmenu (39-2016)

Wat we aten – weekmenu (39-2016)
3 1 vote

Weekmenu 2016-39

Goh-goh, nou-nou, wat ben ik weer goed bezig: zegge & schrijve 1 keer leuk bezig geweest in de keuken deze week. Op zondag. Met kliekjes. Nou, dan kun je echt als foodie jezelf eens flink op de schouder slaan …

Laten we hopen dat ik niet doorga met deze beschamende vertoning. Ik moet wat actiever en food-minded weer worden. Joh, de eerste discussies & suggesties voor kerstdiners komen al voorbij en ik weet nog niet eens wat ik deze maandag op tafel zet …

  • Zondag 25-09-2016: nou zat ik wel met een flinke kliek spruiten, en een kleine kliek aardappelen. Ik maakte met fantasie een ovenschotel met bodemlaag spruiten, oude kaas erover, dan een laag pikant gekruid en geruld gehakt, wederom oude kaas, en afsluitend een laag uienstamppot vermengd met pikant paprikapoeder en versierd met –jawel– een laatste restje geraspte oude kaas. Het was heerlijk. Maar wel machtig …
  • Maandag 26-09-2016: dacht dat ik weinig tijd had, dus we aten aardappelpuree met worteltjes en een schnitzel. (Later bleek dat ik alle tijd had …)
  • Dinsdag 27-09-2016: maar vandaag, vandaag heb ik echt weinig tijd. Kennismaking /voorlichting groep 8 docenten, dan thuis snel happen en meteen door naar m’n drumles. We aten dan maar lasagna van de Lidl. (Die is niet eens zo slecht.)
  • Woensdag 28-09-2016: te lang geslapen, snel wat bloggen (en lezen), met Tim op tournee naar z’n woensdagmiddag-activiteiten en pas tijdens z’n training boodschappen kunnen doen. We aten van de Indo-Chinees, want we moesten ook de gang voorbereiden (lees: leegmaken) omdat er morgen nieuwe vloerbedekking in moet.
  • Donderdag 29-09-2016: blog voor morgen afgemaakt, nu wachten op de mannen die het linoleum (heet tegenwoordig vinyl?) komen leggen. Vanavond met Tim naar CKB JeugdTheater, want DJ-cursus gaat niet door. (Te weinig aanmeldingen.) Eten was wat chaotisch: we aten wel alle 3 pommes frites (‘ras-patat’, deze keer), maar Tim kreeg daarbij een overgebleven krokante kipschnitzel, Dorota mosseltjes op Phillepiense wijze, en ik de bekende ‘friet met biefstuk‘ . Oh ja, en ook appelmoes voor de mannen.
  • Vrijdag 30-09-2016: met Dorota naar Den Bosch (voor nascholing), ik lunchte bij vd Valk Nuland. ’s Avonds aten we nog ruimschoots van de kliek Chinees die we woensdag haalden.
  • Zaterdag 01-10-2016: Dorota tot maandag weg met zus (wandelen in/op (?) de Veluwe), Tim hele dag met Scouts naar Bobbejaanland. Ik nam eens de tijd om lekker uitgebreid en rustig te lezen (met een kilo drop ernaast). Zelfs geen tijd genomen om voor mijzelf te koken. Nee, gewoon een bevroren pizza met wat extra Duitse salami in de oven geschoven, en ik was tevreden …
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2016 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

3 Comments to “Wat we aten – weekmenu (39-2016)”