« «vorige«||»volgende» »

Pasta pesto peperoni e noce

Pasta pesto peperoni e noce
4 1 vote

Geroosterde, Italiaanse pijnboompitten

Intro

Wanneer jullie de titel (of het recept) lezen en denken: “Dat komt me bekend voor…” Dan klopt dat. Het is redelijk recent nog geplaatst op het blog ‘My Happy Kitchen‘  …

Maar ik las het daar en dacht meteen: “Dat wil ik eten!” Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik liet Dorota nog de keuze maken tussen spek of feta-kaas. OK, spek it is

Recept

Pasta pesto peperoni e noce

Voorbereiding : 1 hour, 5 minutes

Kooktijd : 15 minutes

Totaal : 1 hour, 25 minutes

Voor : 4 personen

Pasta pesto peperoni e noce

Ingrediënten

  • 400g pasta
  • 1 potje pesto peperoni e noce (Grand’Italia)
  • 2 paprika’s (rood & geel)
  • Handje pijnboompitjes (of walnoten)
  • Bakje spekreepjes (of blokjes feta kaas)

Bereiding

    Paprika's ontvellen
  • Verwarm de grill (of oven) voor op 200°C.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal.
  • Bespray of bestrijk met een beetje olijfolie.
  • Zet een half uur onder de hete grill.
  • Haal uit de oven en bedek de schaal met aluminiumfolie.
  • Laat zo even een half uur staan, het velletje komt dan gemakkelijk los.
  • Ontvel de paprika’s en snijd in smalle repen.
    (Doe je dit eerder op de dag, bewaar dan de paprikareepjes in een afgesloten bakje in de koelkast.) <
  • [Of koop een pot gegrilde paprika's, scheelt zeker een uur.]
  • De pasta pesto
  • Bak de spekreepjes uit.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend water met wat zout.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Giet de pasta af en roer de pesto er door.
  • Meng er de paprikareepjes, pijnboompitjes en de spekreepjes of blokjes feta door.

Notities

http://www.maillard.nl/2016/10/04/pasta-pesto-peperoni-e-noce/

Uitvoering

Lees nou dat recept eens. Bijna de helft ervan wordt ingenomen door de beschrijving hoe je aan gepelde paprika komt. Zo heb ik het ook wel eens gedaan. Maar ik had in de koelkast een pot gegrilde paprika’s staan. Rode paprika’s. En … gepeld! En dat voor nog geen € 2,-! En er zitten toch zo’n stuk of 6 (punt)paprika’s in zo’n pot. Met de gebrande vingertoppen nog in het geheugen van dat pellen, besloot ik er gewoon nog een pot gegrilde (& gepelde) gele paprika’s bij te kopen.
Zul je zien: nèt wanneer je ze nodig hebt, zijn ze ineens nergens te vinden, alleen die rode …
Dus ik maak het recept dus met alleen rode gepelde paprika’s.

Ik bekeek m’n aangeschaft potje pesto peperoni e noce. Hm, wel wat klein voor een saus dat voor 4 personen bedoeld is. 185 gram. Nog nooit zo’n klein beetje voor 4 gebruikt …

In het recept stond niets speciaal over de pijnboompitten vermeld, maar ik verkoos dan maar om zelf toch even de pitjes te roosteren in een droge pan. Kleine moeite en ik had het nou niet bepaald druk tijdens de bereiding van deze pasta. En de geur is zo heerlijk …

Oordeel

Maar behalve de geur, was het ook lekker? Zeker. Het was een goede smaak, maar achteraf zou ik toch voor 1,5 – 2 potjes pesto gekozen hebben. (Zo’n 250g – 350g pesto.) Maar dat is misschien ‘Hollands’, om een ‘natte’ pasta te willen eten.
Maar ik moet zeggen, iedereen vond het lekker en met z’n drieën aten we de pan leeg. Geen kliekjes …  helaas.

Maar ondertussen vraag ik me dus wel af hoe het eigenlijk met spek èn feta zou smaken.
I’ll let you know

Leave a Reply (with Facebook)

Copyright © 2016 - Geur van Maillard - All Rights Reserved.

Leave a Reply

5 Comments to “Pasta pesto peperoni e noce”