International Day of Italian Cuisine (IDIC)

International Day of Italian Cuisine (IDIC)
5 1 vote

IDIC - Spaghetti Pomodoro e Basilico

.

| De Internationale Dag van de Italiaanse Keukens (IDIC) werd geboren als een reactie tegen de systematische verbastering van Italiaanse gerechten en producten. Het is gericht op de bescherming van het recht van wereldwijde consumenten om authentieke en de kwalitatief Italiaanse gerechten te krijgen wanneer ze eetgelegenheden bestempeld als “Italiaanse” bezoeken.

Duizenden chefs, restaurateurs en liefhebbers van Italiaans eten over de hele wereld nemen deel aan de jaarlijkse IDIC. Een traditie nu, gelanceerd door itchefs-GVCI (Virtual groep Italiaanse Chefs), een netwerk van meer dan 1.900 culinaire professionals die werkzaam zijn in 70 landen.

De echte Italiaanse keuken is een onderdeel van ’s werelds cultureel erfgoed; de IDIC is niet tegen de creativiteit in de keuken of innovatie. Het is slechts een vingerwijzing naar enkele basisprincipes: als de naam van een traditioneel Italiaans gerecht wordt gebruikt, moet dat gerecht worden voorbereid op de traditionele manier.

The IDICs worden sinds 2008 georganiseerd. Ik heb altijd in mijn eigen, kleine keukentje mee gedaan …

[ Ik heb wèl sinds 2008 mee gedaan, doch toen had ik nog geen blog. Dus ik ga het goedmaken en nogmaals de recepten -lege artis- uitvoeren en er over bloggen, ook al staan er ‘soortgelijke’ recepten reeds in de receptenindex … ]

Jaar IDIC-keuze / lokaal recept IDIC-info
2008 – Spaghetti alla Carbonara – hier
2009 – Risotto alla Milanese – hier
2010 – Tagliatelle al ragu Bolognese – hier
2011 – Pesto Genevese – hier
2012 – Ossobuco in Gremolata alla Milanese – hier
2013 – Tiramisu – hier
2014 – Spaghetti Pomodoro e Basilico – hier
2015 – Parmigiana di Melanzane – hier
2016 – Costoletta alla Milanese – hier
2017 –  …
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Comments are closed.